december - marec

»Tudi pozimi  si želim v gore!«

Podobne izjave lahko slišimo iz ust številnih »poletnih« obiskovalcev gora. Kako se lotiti lažjih ali malo bolj zahtevnih zimskih vzponov vas poučimo na našem vikend tečaju »Varno v zasnežene gore«.

Potek in vsebina tečaja

Na izčrpnem dvo in poldnevnem tečaju (petek popoldne – sobota in nedelja)  boste pridobili ali obnovili široko paleto znanja, potrebnega za varno obiskovanje visokogorja v zimskem času.

Naučimo vas:

– pravilno uporabljati zimsko opremo (tudi cepin in dereze)
– poučili se bomo o pravilni izbiri poti pozimi
– seznanili se bomo z metodami preizkusov snežne odeje
– naučili se bomo postopke ukrepanja ob nesreči v plazu (plazni trojček)
– družili se bomo ob številnih predavanjih v prijetni planinski koči
– ob vsem tem pa bomo opravili tudi zanimivo gorsko turo ali dve

Potrebna oprema za tečaj

Za zimski obisk gora potrebujemo več opreme kot poleti. Primeren nahrbtnik, dobra zimska gorska oblačila, gamaše, zimski gojzarji ter več parov rokavic in dve kapi tvorijo osnovo. Prva pomoč, sončna očala, čelna svetilka ter krema sodijo v kapo, na dno nahrbtnika pa bivak vreča, astro folija, rezervna oblačila ter termovka s pijačo. Od tehnične opreme potrebujemo najmanj dereze, cepin ter plazovni trojček: lavinsko žolno, snežno lopato ter lavinsko sondo. Na tečaju izveste o opremi zares veliko koristnih ter uporabnih napotkov.

NEKATERO OPREMO za »Začetni ZIMSKI tečaj« VAM LAHKO POSODIMO NA DRUŠTVU.