Da bi bilo v zimskih gorah čim bolj varno in brez nezgod, smo izpeljali že peti (5) zimski tečaj v organizaciji Alpskega društva Stratus v sezoni 2016/2017. Tokrat ZAČETNI TEČAJ “Varno v zasnežene gore” & TURNO-SMUČARSKI TEČAJ.

Kljub pomanjkanju snega v gorah (kakor kje…) smo vadili gorniške zimske tehnike… hoje z derezami in cepinom, izvedli mini TEČAJ PRVE POMOČI v gorah, vadili iskanje zasutega v plazu in postopek reševanja, se učili zaustavljanja s cepinom na varnem terenu, poslušali smo še nekaj zanimivih predavanj ter se ob vsem tem za konec v čudovitem jutru povzpeli na vrh Begunjščice (2060m) nad Zelenico! Turni smučarji so se odpravili na Sella Nevea & Kanin, ter uživali v smučarskem dnevu in poučevanju prvin turne smuke! Upamo, da nam bo v nadaljevanju sezone nasulo še kaj več snega, saj nas čaka še cela serija ZELO RAZLIČNIH zimskih tečajev… -> VEČ TEČAJEV …

Zahvaljujemo se trgovinam “KIBUBA” za kvalitetno zimsko gorniško opremo ter Domu “Dom na Zelenici” za gostoljubje ter “GUC Zelenica” za uporabo učilnice-predavalnice. HVALA tudi vsem udeležencem obeh TEČAJEV ter predavateljem/inštruktorjem Marku Žunec, Boštjanu Tomšič,  Primožu Štamcar in Silvu Babič.

FOTOGALERIJA

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress