marec - oktober

Športno plezanje postaja v zadnjih letih vedno bolj priljubljena oblika rekreacije za starejše ter vse bolj popularna zvrst športa za mlade. Otroci začnejo plezati še preden shodijo, pri plezanju pa lahko opazujemo dandanes tudi 88-letne navdušence z iskricami v očeh. 🙂

Potek in vsebina tečaja

Na najmanj enomesečnem tečaju vas naučimo vseh osnov za varno plezanje v plezališčih ter na umetnih stenah – vse od uporabe opreme, pravilnega varovanja ter  o posebnostih plezalnega športa kot je tehnika plezanja, psihološki pristopi in taktika gibanja pri plezanju. Spoznali boste tudi vrvno tehniko in se podali v  različna plezališča pri nas in v tujini.

Potrebna oprema za tečaj

VSO POTREBNO OPREMO za »Začetni tečaj športnega plezanja«

VAM LAHKO POSODIMO NA DRUŠTVU.

Oprema za športno plezanje pa je sicer preprosta: plezalni pas, plezalniki (plezalni copati), vrečka za magnezij-ev prah, čelada za začetnike ter otroke, vponke z matico, navadne vponke (združene v komplet-sistem), plezalna vrv in varovalo (priporočamo Gri-gri). V manjšem nahrbtniku naj ne manjka tudi malica, dovolj pijače, topla oblačila, priročna prva pomoč, natikači (šlapi, tevice, japonke..) za preobuvanje, podloga za udobno sedenje in fotoaparat za ujete spominske trenutke.

ZAKAJ BI PLEZALI Z NAMI?

– varnost nam je vedno na prvem mestu
– plezate z izkušenimi inštruktorji & vaditelji
– po tečaju se družimo na plezalnih izletih & taborih v naravi