Uspešno smo izpeljali ter zaključili naš Začetni tečaj »LEDNEGA PLEZANJA« v dolini Maltatal na avstrijskem Koroškem v terminu od 21.-22. januarja, 2017. Vreme nam je bilo naklonjeno. Mraz v preteklih dveh tednih je opravil svoje in večina slapov v dolini je lepo »narejenih«. Sušno obdobje pred tem pa je krivo, da ledu na nekaterih območjih ni tako veliko kot običajno. Seveda smo se lahko vseeno zelo dobro »naplezali«.

Prvi dan smo začeli s predavanji v topli jedilnici našega penziona, uredili smo tudi opremo ter se odpravili po dolini navzgor. Na koncu prvega tunela smo vadili »prve korake« v svet zaledenelih slapov. Že tam smo se preizkusili tudi v navpičnih ledenih svečah, manjkalo pa ni tudi previsnih odstavkov. Popoldne se je dan hitro prevesil v večer pod slapom Hochalmfall. Strme ledene vesine so nam nudile bolj dolgo, konstantno plezanje, vadili smo hojo z derezami ter cepinom po bolj strmih pobočjih, sestopanje ter prečenja, ter se spoznali z izdelavo varovališča ter Abalakovim. Večer smo zaključili v pristnem italijanskem vzdušju s kuharjem Robertinom ter Sabino.

Nedeljo smo preživeli pod bolj strmimi slapovi, v slikoviti soteski s tolmunom. Slapovi tam so ponujali zares strmo plezarijo, da te lahko tudi »navije« v podlakti, če se potrudiš! Obdelali smo še spust ob vrvi z ledene gobe ter spust z lednega vijaka, ki prileti za teboj po zraku kot iz čarovnije. Vsak se je lahko ta dan naplezal do konca svojih moči. Tečaj smo zaokrožili spet v »italijanskem« vzdušju ter v prijetni družbi vseh 12ih tečajnikov. Za vaše sodelovanje, pomoč, vztrajnost in potrpežljivost na tečaju se vsem udeležencem toplo zahvaljujemo! Vabimo vas, da se nam še kdaj pridružite….

FOTOGALERIJA