december - marec

Si že kdaj PRESPAL-a v gorah zunaj? Bivakiral-a? POZIMI?  Si se že kdaj lotil-a bolj STRMIH zimskih dostopov kjer je potrebno uporbiti 2 CEPINA? Nisi? Potem je tak tečaj kot nalašč zate!
Komu je tečaj namenjen?

Vsem GORNIKom, z osnovnim znanjem  uporabe derez/cepina & vsem z opravljenim začetnim tečajem »Varno v zasnežene gore pozimi«.

Potek in vsebina tečaja

Naši zimski tečaji se običajno začnejo že v petek popoldne ter trajajo do nedelje popoldne.

Nekaj iz vsebine:

– kratka ponovitev veščin ZAČETNEGA zimskega tečaja & osnove načrtovanja in varne izvedbe tur
– ponovitev & obnovitev – iskanje zasutega v plazu & vzpon na vrh nad  2000m+
– kuhanje pozimi na prostem & primerna zimska prehrana
– izolacije in spalne podloge ter spalne in bivak vreče ter izdelava snežnega zavetja & bivakiranje v snegu
– kako pozimi ostati suh, topel & vesel J  ter uporaba cepina in derez na strmih, zahtevnejših terenih
– napredno varovanje v snegu s plezalno vrvjo in opremo & preverjanje stabilnosti snežne odeje
– izdelava varovalne ograje in spust ob vrvi v snegu in ledu  & vadba zahtevnega sestopanja in prečenja
– gaženje & gibanje v visokem snegu – tehnika + taktika & ukrepi v sili in ob nesreči pozimi

Potrebna oprema za tečaj

Ob predstavljeni opremi za »Začetni zimski tečaj« bomo dodatno potrebovali še dva cepina, plezalni pas, vrv, reverso za spust, čelado, plazna žolno, sondo in snežno lopato, plezalni pas, gorilnik in posodo, termovko za toplo pijačo in seveda osnovno zimsko opremo. Če se odločite za spanje v snegu & bivakiranje pa še spalno vrečo, bivak vrečo in ležalno podlogo.