Klub 4000m+

Vstopi v klub 4000+ in se z nami povzpni na vrhove nad 4000m nadmorske višine.
Allalinhorn (4027m)

Allalinhorn (4027 m) je eden od lažje dostopnih štiritisočakov v Alpah, saj se z gorsko železnico (Metro alpin) povzpnemo vse do višine 2991 m. Tam so smučišča, kjer trenirajo številne smučarske reprezentance. Vzpon po normalni smeri včasih otežujejo seraki, ki jih bomo opazovali na delu vzpona. Ture je kot nalašč za spoznavanje z visokimi gorami Alp. Potrebna je solidna kondicija in visokogorska oprema. Del opreme si je mogoče tudi izposoditi na društvu.

Gran Paradiso (4061m)

granparadiso_1_bNajvišji vrh »Grajiških Alps« se nahaja med Mont Blancom na severu in Dofinejo (Dauphine) na jugu. Njegov mogočni greben je ostro viden le z oddaljenih vršacev, ker se skriva za vencem bližnjih gora. Očarala nas bo čudovita narava ter pisani živalski svet. Velika verjetnost je, da se bomo srečali z lisico ali fotografirali kozoroge od blizu. Prvič so se na vrh povzpeli leta 1860, vse od takrat pa zaradi svoje višine 4000+m ter mogočnega razgleda vrh ni izgubil svoje privlačnosti. Vzpona se bomo lotili iz kraja Pont in vabimo te, da se nam pridružiš.

FOTOGALERIJA POVPRAŠEVANJE

Monte Rosa - Vincent Pyramid (4215m)

Velika gorska skupina Monte Rose je najmogočnejši masiv Alp. Številne zahtevne vrhove nad 4000m+ težko preštejemo na prste vseh rok. Dostop na večino od teh je precej zahteven, tokrat pa se bomo lotili »lažjega« štiritisočaka. Vzpon (in naše denarnice) nam bo »olajšala« žičnica iz Alagne, vendar bo zato pristop do koče Mantova (3498m), kjer prespimo, bolj kratek. Popoldne bomo izkoristili za kratek »ledeniški tečaj« in aklimatizacijo, v ponedeljek pa se lotimo vzpona na Piramide Vincent in po možnosti še na kak vrh!

FOTOGALERIJA 2016FOTOGALERIJA 2017

Elbrus (5642m)

Elbrus je s svojimi 5.642m najvišja gora v Evropi. Leži v Rusiji, na zahodnem delu gorovja Kavkaz ob meji z Gruzijo. Prvi vzpon na vrh je bil zabeležen leta 1874 in ga je opravila angleška odprava, medtem ko pa danes velja za najbolj obiskano goro v zahodni Aziji in Evropi. Letno se nanjo povzpne več kot tisoč plezalcev, kajti vzpon ni tehnično zahteven, kljub temu pa ni glih mačji kašelj.

FOTOGALERIJA 2016