11+11=22 UGODNOSTI ČLANSTVA V LETU 2018

v Alpskem društvu Stratus

22 razlogov zakaj se včlaniti v Alpsko društvo Stratus

v letu 2018

S članstvom v našem planinskem društvu “Alpsko društvo Stratus”, postanete član ene največjih organizacij v Sloveniji, Planinske zveze Slovenija. Člani so deležni vseh ugodnosti kot drugi člani Planinske zveze Slovenije, saj je Alpsko društvo Stratus od leta 2015 pridruženi član PZS-a …) – glej info spodaj pod 11 dodatnih prednosti …

člani koristijo -10% popusta pri novi prijavi na dva (2) društvena tečaja v letu 2018

člani koristijo -10% popusta pri prijavi na en (1) društveni tabor v letu 2018

ugodni članski nakupi kompletne opreme »Singing Rock« s popustom -30% do -40%*

ugodni članski nakupi opreme v vseh trgovinah športne opreme »Kibuba«**

člani lahko koristijo -25% popust na vse redne, polne cene na gotovino in -20% popust na vse redne, polne cene na kartice (tudi obročno odplačevanje – Diners) v trgovini športne opreme »Promontana« Kranj

ugodni članski popusti pri skupnih nakupih izdelkov gorniške založbe »Sidarta«

ugodnost nakupa izdelkov znamke »Grivel« po znižanih cenah z dostavo na dom

člani AdS lahko koristijo -10% popusta pri vadbi joge na »Joga Vita« vadbah

člani imajo prednostno pravico pri prijavi na katerokoli aktivnost, ki poteka v organizaciji AdS – Alpskega društva Stratus (tečaji, tabori, ture, izobraževanja…)

možnost brezplačne izposoje nekatere izbrane društvene gorniške opreme

12 dodatna ugodnost… dejansko pa enajsta, če odštejemo točko 1:

Pester, zanimiv in za razliko od ostalih podobnih društev neobičajen program v letu 2018, ki se bi še dopolnjeval (neobičajni izleti, ture v visoke gore & trekingi, tabori, tečaji, izobraževanja …)

* popusti veljajo za redne cene in ne za izdelke v akciji; uveljavljajo se s predložitvijo originalne članske izkaznice; popusti se žal ne seštevajo …

** dogovori o ugodnostih v letu 2018 še potekajo

11 dodatnih prednosti članstva v letu 2018 v Alpskem društvu Stratus, ki so posledica članstva v Planinski zvezi Slovenije (PZS)

Prva prednost
Člani PD z veljavno planinsko izkaznico imajo do 50 % popust na ceno za prenočevanje v planinskih kočah planinskih društev, članic PZS, razen v sobah s 6 do 6 ležišči ter v dvoposteljnih sobah v planinskih kočah I. kategorije (30 %) ter so oproščeni plačila turistične takse.
Druga prednost

Na osnovi posebnega sporazuma o reciprociteti imajo vsi člani PD popust tudi pri prenočevanju v več kot 1100 kočah partnerskih planinskih organizacij v Alpah in Pirenejih ter širše. Te so:

• Avstrija
  • Francija
  • Italija
  • Lihtenštajn
  • Španija
  • Švica
  • Nemčija
Tretja prednost
Člani planinske organizacije s plačano članarino kategorije A so nezgodno zavarovani v gorah v primeru trajne invalidnosti za 75.000 €, za primer nezgodne smrti  pa za 25.000 €. Člani kategorij B, B1 in S+Š so zavarovani v gorah v primeru trajne invalidnosti v višini 8.500 €, za primer nezgodne smrti pa 5.500 €. Člani kategorije O+P so zavarovani v gorah v primeru trajne invalidnosti v višini 8.500 €, zakonodaja pa ne dopušča zavarovanje otrok do 15 leta za nezgodno smrt, imajo pa krite pogrebne stroške do višine 1.500 €.
Četrta prednost
Člani planinske organizacije s plačano A članarino so zavarovani za odgovornost glede poškodb stvari in oseb v višini 150.000 €, ostale kategorije pa v višini 50.000 €.
Peta prednost

Člani planinske organizacije s plačano članarino za tekoče leto so zavarovani za primer kritja stroškov reševanja v tujini z vključeno 24-urno asistenco pri reševanju v tujini in 24-urno zdravstveno asistenco v tujini. A člani imajo zavarovano kritje stroškov reševanja za ves svet do vrednosti 25.000 € in kritje zdravstvene asistence za cel svet do vrednosti 10.000 €. Ostale kategorije članov imajo v gorah Evrope in Turčije krite stroške reševanja do višine 3000 €, ter kritje zdravstvene asistence do višine 3.000 €.

V okviru zdravstvene asistence za tujino se krijejo tudi stroški vračila poškodovanega v Slovenijo, v okviru zavarovalne vsote za posamezno kategorijo članstva.

Šesta prednost
Zavarovanje članov PZS izvaja zavarovalnica Adriatic Slovenica d.d.. Poleg osnovnega zavarovanja članom PZS ponujajo ugodno sklenitev celoletne Coris asistence, ki nudi celovito kritje v tujini, ter dodatna zavarovanja z ugodnimi komercialnimi popusti. Podrobnejše informacije o popustih in njihovem koriščenju najdete na spletni strani PZS.
Sedma prednost

Člani planinske organizacije imajo 20 % popust pri nakupu vseh edicij, zemljevidov in izdelkov, ki jih izdaja Planinska založba PZS. Ta ugodnost je z enakimi popusti na voljo tudi planinskim društvom, če želijo edicije PZS posredovati svojim članom.

Vsi člani PZS so upravičeni do 25 % popusta pri letni naročnini na revijo Planinski vestnik.

Osma prednost
Z včlanitvijo v PZS preko enega od 287 članov PZS (društva, klubi …) po vsej Slovenijiboste postali član organizacije, ki šteje (v letu 2015) 54.574 članov vseh starosti. Med njimi je skoraj 17.000 mladihplanincev, od predšolskih otrok do starosti 26 let, kar kaže na velik delež mladih in obeta rast in razvoj planinske organizacije tudi v prihodnje. Med nami boste zanesljivo našli enako misleče ljubitelje gorske narave, družbo v aktivnostih, ki so vam všeč – in nove prijatelje.
Deveta prednost

Člani PZS, ki se ob nakupu izkažejo z veljavno planinsko izkaznico, dobijo posebne popuste v nekaterih prodajalnah športne opreme in obutve po vsej Sloveniji, 20 % popust pri obisku Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani in pri sklenitvi raznih zavarovanj.

Partner Individualni člani Nakupi preko društva Strokovni kadri PZS, registrirani alpinisti Opombe
Alpina Žiri 35 % ·  20 % za posamični nakup·  25 % za nakup več kot 20 parov 40 % Vse Alpinine prodajalne v Sloveniji.
Annapurna Way > 10 % z gotovino
> 5 % s kreditno kartico
20 %
Gornik 10 % 15 % oz. dogovor pri večjih naročilih ·  15 % individualno·  20 % pri skupini
Iglu Šport
  • 10 % z gotovina
  • 5 % s kreditno kartico
10 % in dodatnih 10 % kot dobropis ob koncu leta  Več o dobropisu
Promontana 10 % 10 % za nakupu nad 830 € 20 % Popusti ne veljajo za izdelke v akciji in za ProMo cene.
Tomas Šport 2 15 % 20 % za nakup nad 630 € 25 % Za nakup treking in planinske obutve.
Univet 10 % 20 % za nakup nad 1000 € 15 %
Intersport   > 10 % za pohodniško opremo, oblačila in obutev ter gorska kolesa> 15 % za opremo, oblačila in obutev McKinley > 15 % za posamične nakupe pohodniške opreme, oblačil in obutve ter gorska kolesa> po dogovoru za skupinske nakupe nad 2.000 € > 20 % za posamične nakupe pohodniške opreme, oblačil in obutve ter gorska kolesa> po dogovoru za skupinske nakupe nad 2.000 € Popusti se ne seštevajo in ne veljajo za izdelke »Intersport priporoča.«
Simpro 25 % za enkratni nakup v vrednosti najmanj 1000 € 30 % za nakup prek PZSv tekočem letu Velja za blagovno znamko Jack Wolfskin
Podium, d. o. o.CRAFT 30 % 35 % Za nakupe na sedežu podjetja, v njihovi spletni trgovini ter v Planinski trgovini PZS
Singla.si 10 % 20 %
KC Bauer
  • popust za kolesa znamk KTM, Focus, Merida, Wheeler, Fuji, Author, Kettler, Aurora, Cinzia, Haro in Jamis
Garmin Slovenija
  • 10 % popust pri nakupu GPS Garmin, prodaja: poslovna cona A22, Šenčur in Založba PZS, Dvorakova 9, Ljubljana
ON line
  • 15 % popusta pri nakupu izdelkov znamke On-Line
Žolna šport 10 % popusta pri nakupu izdelkov znamke Žolna šport
Thermana, d. d.
Terme Laško
  • 15 % popust za bazen in savno
  • 10 % popust za wellness storitve
 Terme Krka
  • Terme Dolenjske Toplice:
    • 10 % na redne cene namestitev
    •  15 % na redne cene wellness storitev
  • Terme Šmarješke Toplice:
    • 10 % na redne cene namestitev
    • 15 % na redne cene wellness storitev
  • Talaso Strunjan:
    • 10 % na redne cene namestitev in na redne cene wellness storitev
  • Hoteli Otočec:
    • 15 % na redne cene namestitev
  • Hotel Krka Novo mesto:
    • 15 % na redne cene namestitev
Logarska dolina
  • prost vstop z avtomobilom v Logarsko dolino do 8. ure zjutraj
RTC Krvavec
  • 20 % popust na prevoz s kabinsko žičnico in štirisedežnico Tiha dolina
Zavarovalnica Adriatic Slovenica
  • 10 % popust  na novo avtomobilsko zavarovanje za osebna vozila
  • 10 % popust na novo stanovanjsko zavarovanje Dom AS

Novo zavarovanje je tisto, ki je prvič sklenjeno pri AS-u ali je od poteka prejšnjega istega zavarovanja poteklo vsaj eno leto. Popust se izključuje z Izrednimi popusti in z ostalimi akcijskimi popusti.

Ugodnost velja od 15. 12. 2015 in velja do vključno 31. 12. 2016.

Kitio 10 % popust na darilne pakete SelectBox
Nacionalni park Paklenica Popust pri vstopu v park Paklenica

Seznam ugodnosti članov PZS

Deseta prednost
Člani PZS z veljavno planinsko izkaznico so deležni do -50% popusta za vstop v Nacionalni park Paklenica.
Enajsta prednost

Dodatna ugodnost, malo »nematerialne narave… – za članstvo vam namreč ponujamo tudi nepozabna doživetja v naši družbi, spomine, ki redko zbledijo in občutenja, ki vam ostanejo še dolgo potem, ko boste na kakšne običajne dni, že zdavnaj pozabili.

OSNOVNO ZAVAROVALNO JAMSTVO velja za opravljanje spodaj naštetih planinskih dejavnosti:

• pohodništvo do 6.500 metrov nadmorske višine;
  • treking do 6.500 metrov nadmorske višine;
  • gorništvo do 6.500 metrov nadmorske višine (vključuje lažje plezanje do IV. stopnje po UIAA težavnostni lestvici);
  • alpinizem, ledno in športno plezanje do 5.000 metrov nadmorske višine v naravi ali na za to ustrezno urejenih plezališčih in umetnih stenah;
  • turno kolesarjenje: turno kolesarstvo je posebna zvrst gorskega kolesarstva, ki nima tekmovalnih ciljev in se izvaja v naravi;
  • turno smučanje, ko se turne smuči uporabljajo zgolj kot pripomoček za hojo oziroma spust po snegu pri izvajanju planinske dejavnosti (pripomoček za doseganje cilja);
  • krpljanje, kadar so krplje pripomoček za hojo po snegu pri izvajanju planinske dejavnosti;
  • prostovoljno vodništvo;
  • prireditve in akcije v organizaciji PZS ter planinskih društev. Kritje obsega le čas izvajanja prireditve ali akcije;
  • dejavnost planinskih krožkov v šolah, tudi v zaprtih prostorih,

Člani planinskih društev (PD) združenih v Planinski zvezi Slovenije (PZS) smo aktivna skupnost obiskovalcev planin in narave, ki si želi v vseh letnih časih in razmerah odgovorno spoznavati naravo, gojiti planinstvo, izlete v gore, pa tudi na območja večnega snega in ledenikov, hojo s krpljami, turno smučanje, alpinizem v vseh razmerah, plezanje preko zaledenelih slapov … pri tem pa zanamcem ohraniti prvobitno planinsko pokrajino.

Vrste članstva Višina članarine
A / največji obseg ugodnosti 55,00 €
A/z družinskim popustom 50,00 €
B / osnovni obseg ugodnosti 25,00 €
B/z družinskim popustom 20,00 €
B1 oseba, starejša od 65 let 18,50 €
B/zamejci 11,00 €
S + Š srednješolec ali oseba s statusom študenta, do vključno 26. leta starosti 16,00 €
S + Š/z družinskim popustom 12,80 €
P + O predšolski ali osnovnošolski otrok 7,00 €
P + O/z družinskim popustom 5,60 €
OPP oseba s posebnimi potrebami 7,00 €
OPP/z družinskim popustom 5,60 €

Podatki za nakazilo

Alpsko društvo Stratus
Razlagova 29, Maribor

Banka: Delavska hranilnica d.d.
Swift koda banke: HDELSI22
račun: SI56 6100 0000 9449 505 sklic:SI99
namen: “članarina 2018”

*Potrebujemo ravnotežje med SANJAMI, ki nas navdihujejo, in RESNIČNOSTJO, ki ima svoje zakonitosti.*